Jaarverslag en facts & figures 2016 Bibliotheek UvA/HvA verschenen

15 september 2017

Het jaarverslag in de vorm van een infographic toont per strategische lijn de doelen, beoogde resultaten en concrete acties met hyperlinks naar relevante webberichten. De facts & figures geven een helder inzicht in de cijfers.

Ook in 2016 is verder voortgebouwd aan de onderstaande 4 strategische lijnen uit het Beleidsplan Bibliotheek UvA/HvA: Kennis verder brengen 2015-2018:

1. Studenten, docenten en onderzoekers vinden bij de Bibliotheek UvA/HvA bronnen en informatie op een manier die aansluit bij hun wensen of behoeften.
  2. De Bibliotheek UvA/HvA draagt bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek door het ondersteunen van open delen en hergebruik van resultaten.
  3. Op de campus is de Bibliotheek UvA/HvA het natuurlijke hart.
  4. De Bibliotheek UvA/HvA versterkt het profiel en imago van de UvA en de HvA.

Zo hebben we bijvoorbeeld:

• een mooie donatie van het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) voor het digitaliseringsproject met Google ontvangen;
  • het project Digitalisering door Google  afgerond;
  • afspraken over open access met uitgevers verder aangescherpt;
  • Pure als vervanger van het onderzoeksregistratiesysteem Metis in gebruik genomen;
  • UvA-wetenschappers stukken uit de Erfgoedcollectie laten kiezen en samengebracht in de tentoonstelling Out of the Box

Bekijk zelf het jaarverslag en de facts & figures om een compleet overzicht te krijgen.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA