Zeker zijn van je onderzoeksdata

UvA/HvA-figshare gestart

28 september 2017

Onderzoekers van de UvA kunnen hun onderzoeksdata voortaan veilig opslaan en delen in figshare.

Figshare kent al enige tijd een publieke versie, maar nu is er ook een aparte figshare voor UvA en HvA, ingericht door de Bibliotheek in samenwerking met de datastewards in de faculteiten.

Voordelen

Voordelen van dit online platform zijn:

• Overal toegang tot de data: op je werk, thuis en op een congres in het buitenland

• Kies zelf of de data openbaar zijn of bijv. alleen voor enkele collega’s

• Elke dataset krijgt een uniek en stabiel webadres: handig bij verwijzen

• Helpt bij het voldoen aan de centrale UvA-richtlijnen voor research data management en subsidie-eisen van NWO en EU.

Inloggen

Om de veiligheid van de gegevens te garanderen is het bij inloggen niet voldoende om alleen een UvAnetID in te vullen. Je bevestigt daarna je identiteit met behulp van een sms-code of via een smartphone-app. Om je telefoon aan je UvA-account te koppelen, doorloop je deze stappen.

Ondersteuning

Het figshare-platform is makkelijk in gebruik. Heb je toch ondersteuning nodig, kijk dan op rdm.uva.nl of wend je tot de facultaire datasteward. Op verzoek kunnen ook demo’s worden gegeven.

Achtergrond

De UvA en de HvA besloten in juni 2016 een eigen figshare te implementeren. Een proef met early adopters in diverse faculteiten is goed verlopen.

Meer informatie

Meer weten over research datamanagement? Kijk dan op rdm.uva.nl of neem contact op met rdm-support@uva.nl

Gepubliceerd door  RDM support