Netherlands Institute for Cultural Analysis (NICA)

Onderzoeksterrein

NICA is de Nederlandse landelijke onderzoeksschool gewijd aan cultuuranalyse, cultural studies en cultuurtheorie; in het algemeen aan interdisciplinair en theoretisch onderzoek in de geesteswetenschappen. De school biedt cursussen aan voor onderzoeksmasterstudenten en promovendi, en dient als een professioneel netwerk voor aangesloten wetenschappers. Op dit moment is de Universiteit van Amsterdam de penvoerder van NICA. De school staat open voor wetenschappers en studenten van alle Nederlandse universiteiten. Bezoek voor meer informatie onze website.

Wetenschappelijk directeur
dr. Murat Aydemir

Programmacoördinator
dr. Eloe Kingma

Kloveniersburgwal 48, kamer F1.01C
1012 CX  Amsterdam
T: +31(0)20 525 3874
E. nica-fgw@uva.nl

Deelnemende universiteiten

Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Leiden, Universiteit van Groningen, Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit van Tilburg en Universiteit van Maastricht.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

13 december 2016