Kijk de UvA juni 2017

UvA-wetenschappers verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In de rubriek 'Kijk de UvA' een kleine selectie van deze mediaoptredens.

Daniel Mugge

Mitsen en maren bij cijfertjes

We mogen best wat vaker mitsen en maren zetten bij economische cijfers, betoogt UvA-hoogleraar Politieke Arithmetiek Daniel Mügge in zijn oratie op vrijdag 16 juni. De Telegraaf interviewde hem over meetmethodes in de economie.

Marco te Brommelstroet

De magie van Nederland fietsland

Ons fietsgedrag wordt ook in het buitenland uitgebreid bestudeerd. Deze week komen beleidsmakers, wetenschappers en geïnteresseerden daarom samen bij het grootste fietscongres ter wereld, in Arnhem en Nijmegen. Wat kunnen zij van ons leren? UvA's eigen 'fietsprofessor' Marco te Brömmelstroet schuift aan bij RTL Late NIght.

Games for Behavioural Change Symposium

Gameverslaving

Jongeren die nachten doorhalen, vergeten te eten en hun vrienden inruilen voor de computer. UvA-onderzoeker Jeroen Lemmers vertelt bij Brandpunt waarom computerspelletjes zo verslavend werken.

M. Timmers

Waarom kijken we zo graag House of Cards?

Alweer aan het bingen? Het vijfde seizoen van House of Cards staat namelijk op Netflix. Massaal grijpen we dus weer naar de popcorn en installeren ons voor de televisie. Waarom kijken we eigenlijk zo graag naar Frank Underwood? Mediapsycholoog Monique Timmers legt het uit aan de NOS.

dhr. prof.dr. F. (Frans) Grijzenhout

Kunstraadsels

In Kunstraadsels ontrafelt hoogleraar Frans Grijzenhout geheimen achter beroemde Hollandse meesterwerken uit de Gouden Eeuw. In de eerste aflevering wordt een schilderij van Ferdinand Bol aan grondig onderzoek onderworpen.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting

16 juni 2017