Actuariaat Schade (Verzekeringskunde)

De Amsterdam Business School biedt modules Risk Management en Verzekeringskunde aan waarmee u uw kennis op een specifiek onderdeel kunt verdiepen of verbreden. De modules bestaan uit vakken uit de tweejarige deeltijd masterprogramma's Risk Management en Verzekeringskunde. Colleges vinden plaats bij de Amsterdam Business School, maar kunnen ook In-company worden gegeven. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Risico’s kwantificeren

Deze module behandelt actuariaat vanuit het perspectief van Enterprise Risk Management (ERM). Voor risk managers is gedegen kennis van actuariaat immers essentieel. Hoe benut je wiskundige en statistische methoden om kosten en baten af te wegen?

Leerdoelen

• Kennis van wiskundige en statistische methoden voor het oplossen van financiële en actuariële problemen.
  • Kennis van basisbegrippen die bij het actuariaat gehanteerd worden.
  • Kennis van actuariaat in relatie tot de dagelijkse praktijk van risk management, met name op verzekerings- en pensioengebied.
  • Kennis van verzekerings-technieken voor de bepaling van verzekeringspremies en technische voorzieningen.
  • Kennis van het berekenen van risico’s in de deelgebieden Schade en Leven.

In de praktijk

Na succesvolle afronding kun je:

• actuariële problemen signaleren en analyseren en op dit gebied een gesprekspartner zijn voor het management;
  • adviseren over oplossingen bij actuariële en rekenkundige problemen;
  • ontwikkelingen in de verzekeringsbranche en op het gebied van pensioenen volgen.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze module of de Executive Master Verzekeringskunde/Enterprise Risk Management (VZK)? Neem dan contact op met het secretariaat van VZK.

Ook informeren we u graag over ons in-company aanbod.

E: vzk@uva.nl of bel 020 - 525 6132

Data  Oktober t/m december
 Duur  7 hoorcolleges van 3 uur
 Kosten  € 1.500