Praktische filosofie 2

31okt2017

Evenement

Deze collegereeks in twee delen daagt uw (filosofisch) leervermogen uit op het gebied van cognitie, vaardigheid en houding.

Bij Inleiding Praktische Filosofie maken de studenten kennis met de verschillende disciplines in de filosofie die zich bezighouden met praktische vragen. In dit tweede deel komen politiek-filosofische stromingen, maatschappijkritische standpunten en cultuurfilosofische analysen aan de orde. Vragen waarom het bijvoorbeeld zal draaien zijn: Wat is de aard van politiek gezag? Wanneer is een maatschappij rechtvaardig te noemen? Wat is de rol van macht in sociale verhoudingen?

Data, tijd(en), locatie en prijs

• Data: 31 oktober - 13 december 2017
  • Tijd(en): dinsdagen 15.00 - 16.45 uur en woensdagen 13.00 - 14.45 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: Oudemanhuispoort D0.08
  • Prijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u de roosterwebsite van de UvA.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 1, blok 2
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Ter ondersteuning van de hoorcolleges wordt van 2 handboeken gebruik gemaakt:
  1.  John Christman: Social and Political Philosophy: A Contemporary Introduction, 2002
  2. Een reader met werkgroepteksten (te downloaden van Blackboard).
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.
Uiterste aanmelddatum 23 oktober 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks dient u een account bij de Illustere School aan te maken. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw inschrijfbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt voor aanvang van het Open UvA-College van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Ook toehoorders mogen gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Gepubliceerd door  Illustere School